Kuharija

Translate

ponedeljek, 25. marec 2013

Apfelstrudel biskvit

Zunaj je še vedno zima. Kljub temu, da je mesec april že skoraj pred vrati in se vsako jutro sliši petje ptičkev, ki so se vrnili iz toplih krajev. (Ha, ha, ha, kako so se ušteli :) ) Saj bo prišla - pomlad. Gotovo. Še vsako leto je. Le da bo tokrat treba malce dlje počakati nanjo.

Letos smo imeli kar precej jabolk za ozimco. In vseh še vedno nismo pojedli. Tako so sedaj nekatera že malce slaba - niti ne gnila, kar je kar malce sumljivo, glede na to, da naj bi bila bio, pač pa kašašta. Ne glede na vse, bi jih bilo škoda vreči stran. Za jest pa tudi niso več. Zato jih zadnji mesec uporabljamo za pripravo kompota, štrudlja, muffinov, v sokovniku,... Skratka jabolka, jabolka in še enkrat jabolka. In po pravici, smo jih že malce naveličani. Vse do včeraj. Ja včeraj sem recept za muffine podvojila in malenkost spremenila in tako dobila super sočen biskvit, katerega vonj skupaj z zunanjo zimsko idilo pričara prav božično - novoletno vzdušje. Prav res. Ta mala je celo jingle bells začela pet :)

Priprava je preprosta ter vzame, če odštejemo čas peke, le kakih 15 minut časa. In pri nas ga zmanjka, ko je še topel :) Zato se splača poizkusiti.

Potrebujemo:
8 jabolk,
4 jajca
50 g masla
pol čajne žličke soli
150 - 200 g sladkorja (odvisno, kako sladka so jabolka oz. kako sladkosnedi smo mi)
vanilin sladkor
2 - 3 čajne žličke cimeta
400 g moke tipa 850 (lahko pa tudi bele tipa 500)

Jajca, sladkor, vanilin sladkor, na lističe narezano maslo in sol stresemo v posodo in zmiksamo. Če imamo MUMa naj ta kar meša, v vmesnem času pa mi operemo, olupimo in naribamo jabolka. Dodamo jih masi in skupaj s cimetom še enkrat na hitro pomiksamo. Na konco vmešamo še moko in vlijemo v pomaščen pekač velikosti cca. 15 x 30 cm. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 ̊C, 25 minut.

Kot rečeno, mi ga takoj pojemo in zato slikce tokrat ni :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar