Kuharija

Translate

ponedeljek, 8. april 2013

Torta, torta, tortica

Spet se bliža pomemben dan v letu - rojstni dan gdč. M. Gdč. M vsako leto poleg darila in večje ali manjše zabave s prijateljčki ter sorodniki, dobi tudi povsem unikatno tortico, ki jo seveda z največjo ljubeznijo izdelam jaz.

Tako se je ob svojem prvem rojstnem dnevu sladkala s smetanovo torto v obliki zajčka. Za drugi rojstni dan sem ji pripravila pravo malo kmetijo z živalcami in zelenjavo iz domačega marcipana. Manjkal pa ni niti traktor :) Lansko leto, ko je bil zelo popularen Nodi, pa je dobila nikogar drugega, kot Nodija v avtu. Ideja je bila, da bi Nodija obkrožali vsi njegovi prijateljčki, vendar sta mu, zaradi pomanjkanja časa (kaj pa drugega), delala družbo le Uhač in kuža Bučko. Kakorkoli že, bila je navdušena in njeni prijateljčki tudi. In potem je pač eden pojedel levo kolo Nodijevega avta, spet drugi Uhačevo glavo, tretji je dobil rep kuža Bučka itd.

Letos je pri nas redno na sporedu Ledena doba (najraje imamo tisti del, v katerem je Breskvica majhna - 3.del). In tako si že dalj časa "razbijam glavo", kako skupaj spraviti torto na temo ledena doba. Kajti moram biti realna, Nodi je oblikovno vendarle bistveno manj zahteven kot liki iz ledene dobe. Zato jo sedaj že nekaj časa hecam, če bi imela raje princesko ali Sneguljčico. Morda mi jo uspe prepričati. Časa ni več veliko. Poročam, kako se je izšlo.

Zajček za prvi rojstni dan. Idejo zanj sem dobila na otrocarije.net.


Marcipanova kmetija. Pri tej tortici sem še posebej pazila, da so vse barve, ki sem jih uporabila, naravne oz. brez škodljivih dodatkov. Najtežje je bilo ustvariti zeleno travo, saj ravno zelena barva, poleg modre, vsebuje škodljiv aditiv. Na koncu sem prišla na idejo, da uporabim zmleto pistacijo. 

Prihaja Nodi... in kuža Bučko ter Uhač.

Krstna za sinka.

Vlakec na začetku poletja me je pa namatral. Letos se moram spomniti česa drugega in ne smetanove torte. Oblikovat takšno torto v vročini je bila prava umetnost. Zaradi sprotnega topljenja smetane seveda :)